Percorrer por autor Caldeira, I.

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DataTítuloAutor(es)TipoAcesso
2013Application of FTIR-ATR Spectroscopy for the quality control of wine spirits, brandies and grape marc spiritsAnjos, O.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2016Caracterização do perfil de compostos voláteis em aguardentes de melAnjos, O.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2016Efeito da variação da suavização espectral na robustez de modelos de calibração de metanol e teor alcoólico em aguardentes por FTIR-ATRSantos, A.; Caldeira, I.; Anjos, O.conferenceObjectopenAccess
2009Envelhecimento acelerado de aguardentes vínicas na presença de fragmentos de madeira. Influência nos compostos odorantesCaldeira, I.; Anjos, O.; Portal, V.; Canas, S.conferenceObjectopenAccess
2014Evaluation of alcoholic beverages with wild berries: alcoholic beverages with juniper berry and blueberry liquorAnjos, O.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2012First approach to the characterization of a traditional alcoholic drink "Aguardente de Zimbro"Nunes, D.; Anjos, O.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2016FTIR–ATR spectroscopy applied to quality control of grape-derived spiritsAnjos, O.; Santos, A.J.A.; Estevinho, L.M.; Caldeira, I.articlerestrictedAccess
2012GC-FID and GC-MS as a tool to screen the influence of wood ageing technologies in the brandies odourless and odourant compoundsCaldeira, I.; Anjos, O.; Portal, V.; Belchior, A.P.; Cana, S.conferenceObjectopenAccess
2012Influence of the kind of wood (chestnut and Limousin oak) in the extractives and Klason lignin contents of wood fragments used in the ageing of wine brandiesCarmona, C.; Anjos, O.; Caldeira, I.; Canas, S.conferenceObjectopenAccess
2011A inovação e a tradição a partir de destilados vínicos: licor de mirtilo e aguardente de zimbroLopes, D.; Nunes, D.; Anjos, O.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2016Kinetics of odorant compounds in wine brandies aged in different systemsCaldeira, I.; Santos, R.; Silva, J.M.R.; Anjos, O.; Mira, H.; Belchior, A.P.; Canas, S.articlerestrictedAccess
2016Physicochemical and sensory evaluation of wine brandies aged using oak and chestnut wood simultaneously in wooden barrels and in stainless steel tanks with stavesCanas, S.; Caldeira, I.; Anjos, O.; Lino, J.; Soares, A.; Belchior, A. P.articlerestrictedAccess
2009Sensory and chemical modifications of wine brandy aged with chestnut and oak woodCaldeira, I.; Anjos, O.; Portal, V.; Belchior, A.P.; Canas, S.conferenceObjectopenAccess
2010Sensory and chemical modifications of wine-brandy aged with chestnut and oak wood fragments in comparison to wooden barrelsCaldeira, I.; Anjos, O.; Portal, V.; Belchior, A.P.; Canas, A.articlerestrictedAccess
2011Single-laboratory validation of determination of acetaldehyde, ethyl acetate, methanol and fusel alcohols in wine, spirits, brandies and grape marc spirits using GC-FIDLuís, A.C.M.; Mota, D.; Anjos, O.; Caldeira, I.articleopenAccess
2010Teores de metanol em aguardentes vínicas e bagaceiras portuguesasMota, D.; Luís, A.; Cerveira, O.; Anjos, O.; Canas, S.; Caldeira, I.conferenceObjectopenAccess
2013Variation of extractable compounds and lignin contents in wood fragments used in the aging of wine brandiesAnjos, O.; Carmona, C.; Caldeira, I.; Canas, S.articleopenAccess