Repository logo
 
Loading...
Thumbnail Image
Publication

Assessing the viability of enhancing brandy quality through the utilization of a dual-wood blend

Use this identifier to reference this record.
Name:Description:Size:Format: 
13 ENC_Antunes et al oral.pdf540.46 KBAdobe PDF Download

Advisor(s)

Abstract(s)

O envelhecimento de aguardentes com madeira é um processo tecnológico valorizador da qualidade final de bebidas. Nesta fase a aguardente adquire novos aromas, melhora as suas características sensoriais e adquire cor característica, que é valorizada pelo consumidor. A aguardente de mel é um subproduto da apicultura obtido pela fermentação do mel e com características aromáticas diferenciadoras1.

Description

Foundation for Science and Technology (FCT) under the Project CERNAS-IPCB.

Keywords

Aguardente Envelhecimento Madeira

Citation

ANTUNES, C.A.L. [et al.] (2023) - Assessing the viability of enhancing brandy quality through the utilization of a dual-wood blend. In 13.º Encontro Nacional de Cromatografia, Lisboa, 2023 - Book of abstracts. Lisboa : SPQ. P. 57.

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue